Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

La Romana a okolí

Vesnička Altos de Chavon

Město La Romana se rozkládá v nádherném okolí, které bylo osídleno od roku 1502 španělským dobyvatelem Juanem de Esquivel. 1. ledna 1945 se stalo hlavním městem stejnojmenné provincie. Nachází se zde mj. soukromá továrna na výrobu cukru.

Po překročení řeky Dulce (v překladu "sladká") se dostanete do 6-hvězdičkového turistického komplexu Casa de Campo. Tento hotelový komplex patří mezi ty nejluxusnější a podle časopisu "Harpers Bazar" dokonce mezi deset nejkrásnějších komplexů na celém světě.

Nachází se zde dokonce i vlastní přístav, námořnictvo i jachtařský klub. Mezi nejprestižnější obyvatele patřil např. Julio Iglesias, u kterého bylo na návštěvě mnoho slavných lidí, politiků, umělců i sportovců, jako např. Michal Jackson, bývalý prezidenti George Bush a Bill Clinton a mnoho dalších.

Vlastní letiště umožňuje rekreantům přistávat se soukromými letadly nebo americkým leteckým společnostem, které sem létají denně z Miami a San Juliana. Stejně dobře je komplex dostupný i z nového mezinárodního letiště, které je vzdáleno jen 10 minut jízdy od La Romany.

V blízkosti Casa de Campo leží umělecká vesnice Altos de Chavon, která je zaměřena na rozvoj kultury a umění. Vesnice byla vystavěna podle originálních plánů španělského sídliště ze 16. století americkým miliardářem Charlesem Bludhornem. Ten ji nechal postavit pro svoji dceru. V srdci vesnice můžete navštívit školu designu, která spolupracuje s Parsonovou školou v New Yorku. Při otevření vesnice, jejíž základní kámen byl položen v roce 1976, si zazpíval v amfiteátru i Frank Sinatra.

Určitě nesmíte při své návštěvě vynechat prohlídku kostela sv. Stanislause (Iglesia San Estanislao de Cracovia) a regionální muzeum archeologie. Zpestřením hlavně pro ženy budou maličké obchůdky se zlatem, bižuterií, keramikou a uměleckými předměty. V místním kostele si dokonce řekli své "ano" Michael Jackson a Lisa Marie Presley.

Obec se pyšní také přírodním amfiteátrem, který pojme až 5 000 diváků a je vybudován na náhorní plošině, která celou oblast Altos de Chavon obklopuje. Konají se zde koncerty těch nejvýznamnějších světových umělců nejzvučnějších jmen jako je Frank Sinatra nebo Julio Iglesias.

Pod uměleckou vesnicí je Rio de Chavon, kde se v údolí podél říčky točil filmový trhák režiséra Coppoly Apokalypsa (Acocalypse Now). Na východním konci ostrova se nachází pláž Bayahibe, kde Casa del Mar otevřela veřejnosti další hotelový resort s kapacitou 600 lůžek.

Podél stejné silnice se na jedné z nejkrásnějších pláží této oblasti nachází klub Dominicus, který nabízí ubytování v jednoduchých chatkách ze zcela přírodních materiálů, které jsou vystavěny v tradičním stylu. Je to ideální místo pro všechny, kteří hledají klid a pohodu daleko od městského ruchu.

O něco dále začíná národní park East National Park, jehož návštěvu doporučujeme milovníkům divočiny. Pod správu parku spadají také nedaleké ostrovy Saona a Catalina, kde můžete obdivovat rozmanitou flóru i faunu.
Další regionální atrakcí je národní park Los Haitises, jedinečný reservoár lesů neskonalé krásy, které se pomalu svažují do propasti Samana.

Národní park Los Haitises

Místo

Altos de Chavon 18° 25' 18.0912" N, 68° 53' 23.424" W
Location

Jsme na Facebooku