Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Jarabacoa

Dominikánská republika, okolí města Jarabacoa
Autor: Dlakme

Město Jarabacoa se nachází v provincii La Vega, v nadmořské výšce 600 m, žije zde asi 30 tisíc obyvatel. Vzhledem k tomu, že zde vládne příjemně chladné klima, se sem přestěhovala řada zámožných obyvatel z celé Dominikánské republiky. Nejen kvůli nepopsatelně krásné přírodě a krajině je Jarabacoa právem nazývána "Švýcarskem Dominikánské republiky".

Díky celoročně chladnějšímu klimatu ve vysokohorských údolích se v této oblasti ze zemědělských plodin daří pěstovat zejména brambory, zelí, kávu, jahody a jabloně. Pro místní je jistým zdrojem příjmů také turistický ruch. Turisté, kteří do této oblasti zavítají, většinou na vlastní pěst, dávají přednost toulkám po přírodě, raftingu, horským túrám nebo si zde pronajmou koně a celou oblast si prohlédnou z koňského hřbetu.

K vidění a prozkoumání je toho určitě v okolí města dost. Jistě si nenechte ujít návštěvu tří vodopádů. Tím nejhezčím je zajisté vodopád Salto Baiguate, který je obklopen překrásnou horskou přírodou. I milovníci horských túr nepřijdou zkrátka, v bezprostřední blízkosti se tyčí hora Pico Duarte, která je svou výškou 3175 m nejvyšší horou pohoří Antily.

Název Jarabacoa v názvu města znamená – země, kde teče voda. Tento název právem tomuto městu, ve kterém si řeky, potoky a padající vodopády razí peřejemi svou cestu do údolí, náleží. Centrum je spíše poklidné, přesto si zde můžete zkrátit chvíli procházkou po obchodech, posezením v restauraci nebo se ubytovat v některém z hotelů.

Jsme na Facebooku