Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Higüey a okolí

San Rafael del Yuma - rezidence Casa Fuerte de Ponce de León

Higüey je hlavním městem provincie La Altagracia. Město založil roku 1494 dobyvatel Juan de Esquivel a v letech 1502 až 1508 bylo osídleno kapitánem a dobyvatelem Juan Ponce de Leónem. Každoročně 21. ledna se do města sjíždějí věřící, kteří se modlí k Panně Marii a žádají o uzdravení v bazilice Altagracia, protože 21. ledna 1971 byla vysvěcena a pojmenována "Nuestra Señora de la Altagracia".

Tato akce je největší svého druhu v celém Karibiku. Katedrálu, kde se celý rituál odehrává, navštívil v roce 1979 sám papež Jan Pavel II.. Další významnou památkou je pozlacený oltář ve staré katedrále a v neposlední řadě také náměstí.

Mnoho místních obyvatel dojíždí za prací do 50 km vzdáleného letoviska Punta Cana, kde pracují především v cestovním ruchu. Někteří nabízejí své služby na plážích Playa Bavaro a Uvero Alto, 24 km od Higüey se nachází středisko San Rafael del Yuma. Tady stojí rezidence Casa Fuerte de Ponce de León, která byla vystavěna v letech 1505 až 1506 mužem, který si přál najít pramen věčného mládí. Dnes se zde nachází muzeum, kde jsou vystaveny předměty, které patřily de Leónovi.

Mezi Bayahibe a městečkem Boca del Yuma se rozkládá národní park Parque Nacional del Este, ke kterému patří také ostrov Saona. V této rezervaci se nachází mnoho vzácných druhů živočichů i rostlin, ale mezi nejoblíbenější patří bezesporu delfíni, které je možné pozorovat z nádherných pláží. V národním parku můžete slyšet zpěv 11 druhů místních ptáků, mezi jinými jsou to i holubi.

Z jižního pobřeží je vidět ostrov Saona, který má rozlohu 130 km2, a je obýván 1200 lidmi, kteří se živí především rybolovem a odchytem holubů a odstřelem divokých prasat. Mezi ostrovem a pevninou se nacházejí místa, kde je voda velmi mělká a právě ta jsou domovem velkého množství mořských živočichů.

Letoviska na východním pobřeží pevniny Bavaro a Punta Cana, kde se nachází bujná vegetace, splňují všechny podmínky pro plnohodnotně strávenou dovolenou. Bílé pláže, kde vás ochrání před slunečním svitem vzrostlé palmy, tyrkysové moře a luxusní hotely, které jsou známé po celém světě svými kvalitními službami.

Národní park Parque Nacional del Este
Ostrov Sanoa
Autor: Malkav
Geografie: 

Místo

Bazilika Altagracia 18° 36' 55.0908" N, 68° 43' 1.128" W
Location

Jsme na Facebooku