Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Higüey

Higüey - jedna z ulic
Autor: eonaxon

Město Higüey se nachází na východě Dominikánské republiky. Je to hlavní město provincie La Altagracia a má cca 150 tisíc obyvatel. Pláže jsou od města vzdáleny přibližně 50 km. Obyvatelé této oblasti patří k těm nejbohatším z celé Dominikánské rebubliky.
Město bylo založeno již v roce 1494. Jméno města – Higüey, znamená v indiánském jazyce Tam kde vychází slunce. Údajné zjevení panny Altagracie pomohlo Španělům porazit a zahnat Francouze.

Městská bazilika, s věží vysokou 80 m, byla znovu otevřena roku 1971. 21. ledna, v den svátku zdejší Madony se ve městě schází mnoho poutníků. Ve městě na hlavní třídě najdete spoustu obchodů, četné restaurace, bary a kavárny.

V blízkosti města se nachází zoologická zahrada Manati-Bavaro. Kdo má chuť a odvahu, si zde může zaplavat s delfíny. Zahrada je plná zajímavých zvířat. Tato kopcovitá oblast přímo vybízí k toulání se po okolí. Kdo dává přednost pohodlí, doporučujeme pronájem vozu. Určitě byste neměli opomenout pláže, kde se můžete vykoupat, vyzkoušet vodní sporty nebo se jen tak projít.

Teploty v Higüey se po celý rok pohybují nad 28 °C. Hotely a penziony čekají na své hosty. Pokud upřednostňujete soukromí a romantiku, můžete se ubytovat v některém z četných apartmánů.

ZOO Manati - želvy
Autor: DrPleishner
ZOO Manati - krokodýl
Autor: DrPleishner

Jsme na Facebooku