Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Hato Mayor del Rey

Město Hato Mayor del Rey v Dominikánské republice

Město Hato Mayor del Rey leží v oblasti Higuamo. Je zároveň hlavním městem provincie Hato Mayor, která se nachází se východě Dominikánské republiky. Tato poměrně mladá provincie existuje teprve od roku 1992, dříve patřilo město do provincie El Seibo. Hato Mayor del Rey leží v nadmořské výšce 150 m.n.m., celkem zde žije přes 35 tisíc obyvatel, mezi nimi černoši, běloši i mulati.
Místo se nachází spíše ve vnitrozemí, bohužel ne v bezprostřední blízkosti moře a pláží. Kdo má zájem o odpočinek na některé z překrásných pláží, bude si muset z města kousek popojet.
Město je spíše klidného a rodinného rázu, daleko od spěchu a hluku. Z hospodářského hlediska je město více či méně živeno turistickým ruchem, zpracováním cukrové třtiny, kakaa a kávy.

Pamětihodností je zde velice málo. Pokud tu přeci jen nějaké jsou, najdete je bohužel mimo město. V nedalekém okolí se nachází národní park Los Haitises, kde můžete obdivovat největší jeskynní chodby na světě. Nejdelší chodbou na ostrově je Cueva Fun, která je dlouhá 2 km. Pro turisty je ale bohužel nepřístupná, národní park je vůbec možné prozkoumat jen s odborným doprovodem. Kromě pestrého světa mezi krápníky stalaktity a stalagmity můžete obdivovat i neobyčejné jeskynní malby.

Okolí města Hato Mayor del Rey, Dominikánská republika
Autor: Mhwlng

Jsme na Facebooku