Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

Dějiny města San Pedro de Macoris

Část města San Pedro de Macoris
Autor: MIBA2012

Město San Pedro de Macoris na jihu Dominikánské republiky bylo založeno ke konci 19. století Kubánci, kteří utíkali ze své země, kde právě probíhala válka za nezávislost. 23. června roku 1882 bylo povýšeno na hlavní město stejnojmenné provincie.

I přes jeho krátkou historii tu můžete obdivovat několik památek. Například kostel San Pedro Apostol (apoštol svatý Petr) je vystavěn v neoklasickém stylu a jeho věž se stala symbolem města. Můžete ji vidět téměř na každé pohlednici. Je vidět, ať stojíte na kterémkoliv místě ve městě a pro turisty je tak výtečným orientačním bodem.

Po té, co před několika desetiletími stoupla cena cukru ve Spojených státech, došlo zde k obrovskému rozkvětu, který je také nazýván "tancem miliónů". Okolní cukrovary udělaly ze San Pedra bohaté kvetoucí město, plné malých paláců a honosných sídel, které nesou stopy přistěhovalců. Převážná část budov je v neoklasickém a viktoriánském stylu, doplněném jedinečnou místní architekturou.

Budovy stavěli především dělníci z Velké Británie, které sem lákalo bohatství pocházející z místních cukrovarů. Tito obyčejní dělníci, kterým se také říkalo "Cocolos" s sebou nepřinášeli jen zvláštní stavební styl, který je možné spatřit téměř na každém kroku, ale také drobné předměty, jako například bibli, nebo některé nástroje. Od nich pochází také tanec Momise (místní název Guloyas), stejným jménem jsou označováni i tanečníci.

Jsme na Facebooku