Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Další provincie, 3. část

Část dominikánské provincie Monte Cristi

Mezi hlavní odvětví hospodářství provincie Monte Cristi patří bezesporu zemědělství a rybolov. Hlavní pěstovanou plodinou jsou banány, banány na vaření a rýže. Vzhledem k tomu, že severozápadní část údolí Cibao není příliš bohatá na srážky, nachází se největší část rýžových polí u řeky Rio Yaque del Norte.
Provincie je také díky své výhodné poloze hlavním producentem soli v celém státě Dominikánská republika.

Město a provincie Pedernales u stejnojmenné řeky na hranici s republikou Haiti se nachází v jihozápadní části Dominikánské republiky, v jižní části ostrova Hispaniola. Je jedním z 31 provinčních měst a má více než 20 000 obyvatel.

Na jihu hraničí město i provincie s pobřežím Karibského moře, na sever a na východ s provinciemi Barahona a Independencia.
Též k ní patří i ostrovy Beata a Alto Velo. Sousedícími místy na Haiti (na západ od hraniční řeky) je Anse-à-Pitre v okrese (departmentu) Sud Est (Jihovýchodní department) a okres Belle-Anse.

Puerto Plata je provincií na severu země Dominikánská republika. Provincie leží mezi pohořím Kordillery a Atlantským oceánem. Pobřeží nabízí mnoho písečných pláží a úchvatné výhledy na Atlantik. V roce 1907 byla provincie Puerto Plata oddělena od stejnojmenného hlavního města.

V provincii se pěstuje hlavně káva, kakao a cukrová třtina. Zemědělství bylo ale od konce 90. let minulého století, jakožto do té doby hlavní odvětví ekonomiky, vystřídáno cestovním ruchem. Provincie je nyní považována za jednu z nejvýznamnějších turistických destinací v celé Dominikánské republice.

San Cristóbal je provincie na jihu Dominikánské republiky. Zpočátku byla tato provincie nazývána Trujillo po diktátorovi a bývalém prezidentovi jménem Rafael Trujillo. Od roku 1992 sem byla včleněna i provincie Monte Plata.

San Pedro de Macorís, dříve nazývaná taktéž Bahoruco, je provincií v západní části Dominikánské republiky. Vzhledem k tomu, že se nachází poblíž hlavního města Santo Domingo, hraje v provincii důležitou roli cukrovarnický průmysl. Místní občané se tu nazývají "pedromacorisanos".

Santo Domingo je provincií v Dominikánské republice. Byla ustanovena 16. října 2001 oddělením od Distrito Nacional.

Místo

San Pedro de Macorís 18° 27' 15.948" N, 69° 18' 28.9728" W
Location

Jsme na Facebooku