Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Bonao

Dominikánská republika s krajinou kolem Bonaa

Město Bonao je hlavním městem provincie Monseñor Nouel. Nachází se ve vnitrozemí Dominikánské republiky, severozápadním směrem od hlavního města Santo Domingo. Na rozloze asi 660 km² žije téměř 130 tisíc obyvatel. Město je známé také jako "Villa de Las Hortensias", neboli "Město hortenzií".
Bonao bylo založeno v roce 1495 a od roku 1865 je samostatnou obcí. Obyvatelé města hojně využívají jako dopravní prostředek motorky, skútry a minikola. K prohlídce města můžete využít i taxi anebo si pronajmout vlastní auto.

Oblíbenou atrakcí města je zcela jistě karneval, který se pořádá každý rok. Přehlídka začíná v tzv. jeskyni, což je obvykle jedna z odlehlých uliček města. Kostýmy jsou nejčastěji tajemné a strašidelné. Zlatým hřebem karnevalu je koncert na hlavním náměstí.
Ve městě najdete i mezinárodní zastoupení některých společností, například Falcondo, která tvoří část nadnárodní společnosti Falconbridge.

Příroda a okolí Bonaa jsou jednoduše nádherné. Hornaté okolí láká příznivce horských túr. Z vrcholků hor se nabízí pohádkový výhled na překrásnou krajinu a okolí města. Na svých toulkách si nenechte ujít stejnojmenné vodopády Bonao.

Geografie: 

Jsme na Facebooku