Jste zde

Domů » Santo Domingo jih

Boca Chica

Dominikánská republika s pláží v Boca Chica
Autor: KenyaAllmond

Boca Chica je obec, nacházející se v provincii Santo Domingo, hlavního města Dominikánské republiky. Žije zde přibližně 100 tisíc obyvatel, z toho asi polovina žije v centru města a druhá polovina v přilehlých čtvrtích.

Vývoj města spadá do počátku 20. století, kdy město vedl Juan Baptista Vicini Burgas, v té době se zde shromáždili první usedlíci. Zlaté období města začalo kolem roku 1950, když zde diktátor Rafael Leonidas zahájil výstavbu moderního hotelu, který byl pojmenován Hotel Hamaca. Tento hotel představuje jakýsi symbol města, ale mimo jiné je znám i díky tomu, že poskytl azyl pro diktátora Trujilla. V roce 1962 byl hotel zavřen a tak tomu bylo i po dalších následujících 20 let. Kolem roku 1990 byl hotel znovuotevřen.

Nedaleko města najdete i stejnojmennou, velice oblíbenou pláž Boca Chica. Ta se nachází na jižním pobřeží ostrova Hispaniola, asi 30 km východně od Santa Dominga de Guzmán. Pláž je velmi oblíbená i pro svou výhodnou polohu, nedaleko hlavního města. Své hosty láká především průzračně čistou vodou a sněhobílým pískem.

K městu patří i dva malé ostrůvky Los Pinos a La Matica a 2 přístavy pro jachty. Podél pláže najdete mimo jiné i několik barů, restaurace, stánky se suvenýry a diskotéky. V posledních letech je město hojně navštěvováno turisty ze severní Ameriky a z Evropy.

Boca Chica - pláž

Jsme na Facebooku